038 - 303 30 76 info@keukenspecialist-zwolle.nl ma t/m vr 10.00 - 18.00 uur donderdag tot 21.00 uur, za 10.00 - 17.00 uur en koopzondag 12.00 - 17.00 uur

Creëer sfeer in je keuken met de juiste verlichting

Verlichting in je keuken is belangrijker dan je denkt. Het kan functioneel zijn, maar verlichting heeft ook zeker een decoratieve functie. En zelfs binnen die twee categorieën valt er een hoop te kiezen. Eén ding is zeker: zowel sfeer als zichtbaarheid is essentieel om jouw keuken tot een gezellige, comfortabele en fijne (werk)keuken te maken.

Functionele verlichting in je keuken

Functionele keukenverlichting gaat verder dan je denkt. Je hebt verlichting nodig om te kunnen koken waarbij je alles goed moet kunnen zien bij bijvoorbeeld het snijden van groenten, vlees of vis op het aanrecht. Ook is verlichting handig boven het fornuis, zodat je goed kunt zien hoe het gerecht in de pan eruitziet en of het gaar is; kleur van eten doet veel! Zelfs bij daglicht is een lichtje boven het fornuis of de inductieplaat fijn.

Ten tweede is keukenverlichting natuurlijk functioneel in de keukenruimte zelf, zoals boven een keukeneiland. Het is belangrijk om hier goed over na te denken, want spotjes brengen weer een andere verlichting dan een hanglamp.

Tot slot kan keukenverlichting functioneel zijn in keukenkastjes of opbergvakken in je keuken, maar dit ligt wel aan de materialen en het design van je keuken.

Decoratieve verlichting in je keuken

Decoratieve keukenverlichting gaat om sfeer, ambiance, comfort en gezelligheid. Vergeet hierbij niet de natuurlijke lichtval in de keuken; zijn er raampjes, glazen schuifdeuren of andere natuurlijke lichtbronnen waar je rekening mee dient te houden? Neem sowieso altijd eerst de functionele verlichting onder handen en kijk dan naar mogelijke (extra) sfeerverlichting. Maar gelukkig is er genoeg functionele keukenverlichting met prachtige designs, kleuren en lichtval.